Πλουμή - Παραγιουδάκης

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η απεργία στα μέσα ενημέρωσης - Θα συνεχιστεί σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη την απεργία που κήρυξαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων. Αλλά επικρατεί χάος με τα φύλλα των εφημερίδων.
Το δικαστήριο απέρριψε και την παρέμβαση των εναγομένων της ΕΣΗΕΑ και ως αποτέλεσμα έκρινε ότι οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κηρύχθηκαν από τις 13 Ιουνίου είναι παράνομες. Έτσι με βάση την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Το δικαστήριο επίσης έκρινε την συγκεκριμένη απόφαση, "προσωρινά εκτελεστή".


Οι απεργίες του διασωματειακού των εργαζομένων στα ΜΜΕ κρίθηκαν παράνομες μέχρι να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η Κοινή υπουργική απόφαση με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμό της ΕΡΤ.

Πρακτικά τα πράγματα δεν είναι απλά! Την προσφυγή στο Μονομελές έκαναν οι εκδότες εφημερίδων και άρα η απόφαση αφορά τις εφημερίδες, που σημαίνει πως θα βγουν κανονικά τα φύλλα το Σαββατοκύριακο.

Η απόφαση δεν αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και το διαδίκτυο όπου θα συνεχιστεί η απεργία μέχρι τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, με την προοπτική όμως να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ πιστή στις τακτικές της, φαίνεται πως προειδοποιεί τις εφημερίδες πως σε περίπτωση που υπάρξουν φύλλα εφημερίδων στα περίπτερα θα κινηθεί νομικά. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα αναφέρει: "Παρά τη δικαστική απόφαση, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη των τεσσάρων συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλύπτουν τους εργαζόμενους στις εφημερίδες (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου) και σε απόλυτη συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου".

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Κατερίνης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε πως η απεργία κρίθηκε παράνομη για τυπικούς λόγους και επεσήμανε πως "έτσι κι αλλιως η απεργία συνεχίζεται κανονικά σε όλα τα μέσα και πως τα φύλλα του Σαββατοκύριακου αν κυκλοφορήσουν θα είναι απεργοσπαστικά.



κλικ newsit.gr