Πλουμή - Παραγιουδάκης

ΟΦΗ: Οι πρόεδροι και τα ...χρέη τους

Επί προεδρίας Γιαννη Κουράκη και Νίκου Μαχλά αυξήθηκαν  περισσότερο τα χρέη της ΠΑΕ ΟΦΗ ,όπως φαίνεται από τους ισολογισμούς των τελευταίων χρόνων. Αντίθετα οι αριθμοί δείχνουν πως η διοίκηση Πουλινάκη ακολούθησε καλύτερη πολιτική τα δυο τελευταία χρόνια κρατώντας ,σύμφωνα με τους ισολογισμούς ,σταθερά τα χρέη που κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις .

Το καλοκαίρι του 2009 όταν έγινε η συμφωνία του Φανούρη Βατσινά για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΟΦΗ και ανέλαβε την προεδρία ο Γιάννης Κουράκης,  τα συσσωρεμένα χρέη ήταν 3.909.117 ευρω ,τα οποία βέβαια τα αποδέχτηκε η νέα διοίκηση. Η ομάδα δεν ανέβηκε αμέσως στη Σούπερ Λίγκα και αυτή η διετία με τα μικρά έσοδα της Β Εθνικης  , τα πολύ  μεγάλα συμβόλαια για τα δεδομένα της κατηγορίας Β ΕΘνικης ,ανέβασαν τα χρέη στα 7.048.641 ευρω, επί προεδρίας Κουράκη.
Η άνοδος στη Σούπερ λίγκα δεν άλλαξε την κατάσταση αφού και πάλι δαπανήθηκαν πολλά χρήματα σε μεταγραφές , εκ των οποίων αρκετές δεν βγήκαν  .Έτσι επί προεδρίας Μαχλά την περίοδο 2011-12  και 2012-13( για ένα διάστημα ήταν πρόεδρος ο Βασίλης Ξημέρης ) τα χρέη ανέβηκαν σε 11.883.632 ευρω. Δηλαδή μέσα σε 4 χρόνια από την μεταβίβαση των μετοχών η ομάδα χρεώθηκε επιπλέον κοντά τα 8 εκ.ευρώ.
Ο Μάνθος Πουλινάκης προσπάθησε να συμμαζέψει τα …ασυμάζευτα και το μόνο που κατάφερε ήταν να σταθεροποιήσει τη συσωρευμένη ζημιά, σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών ,οι οποίοι δεν δείχνουν πάντα την ακριβή εικόνα της οικονομικής κατάστασης μιας εταιρείας . Ο στόχος  ,όμως ,της εξυγίανσης  μέσα σε διάστημα μιας τριετίας ,που είχε θέσει όταν ανέλαβε την προεδρία αποδείχτηκε ουτοπικός .


klik ekriti.gr