Πλουμή - Παραγιουδάκης

Προσφορά ειδών ένδυσης στο Κέντρο Αστέγων από τα παιδιά του Γυμνασίου Γαζίου


Σε μια νέα πράξη αλληλεγγύης προχώρησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου: Μετά από σχετικό κάλεσμα του προεδρείου των μαθητών, προέβησαν σε συλλογή ειδών ένδυσης για τις ανάγκες του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου. 



Τα συλλεγόμενα ρούχα και παπούτσια, χωρίστηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν, σε αντρικά, γυναικεία και παιδικά. Στα συλλεγόμενα ρούχα προστέθηκαν και αυτά από τον τοίχο καλοσύνης που βρίσκεται και λειτουργεί έξω από το σχολικό συγκρότημα. 
Οι μαθητές κατά την επίσκεψή τους στο κέντρο, ξεναγήθηκαν στους χώρους από το προσωπικό που παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας του και τις συνθήκες στέγασης των ωφελούμενων. 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και συγκινημένοι ταυτόχρονα δήλωσαν οι Δημοσθένης Μαράκης και Γιώργος Πολιτάκης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων του Γυμνασίου Γαζίου αντίστοιχα που συνόδεψαν τους μαθητές. «Μας γεμίζουν χαρά, ικανοποίηση, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Με πράξεις μας αποδεικνύουν πως είμαστε κοντά ως σχολείο σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς να ενδιαφέρει η ταυτότητα, η εθνικότητα, η φυλή, το θρήσκευμα. Οι έχοντες ανάγκη πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σκέψης και των πράξεών μας. Τέτοιες πράξεις μας ολοκληρώνουν ως ανθρώπινο είδος, προάγουν τον ανθρωπισμό και αποτρέπουν κάθε μισαλλόδοξη σκέψη» δήλωσαν. 

Συγχαρητήρια παιδιά, για μια ακόμη φορά μας κάνατε περήφανους. 

Σας ευχαριστούμε.