Πλουμή - Παραγιουδάκης

Πότε θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο του Πάσχα;


Από τις 6 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο του Πάσχα, με το ωράριο να είναι συνεχές από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ, αλλά και με τους καταναλωτές να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 6 Απριλίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, η αγορά θα λειτουργεί με πασχαλινό ωράριο και από την Τρίτη 18 Απριλίου επανέρχεται το ωράριο στους γνώριμους ρυθμούς λειτουργίας.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, τις καθημερινές προτείνεται το ωράριο να είναι συνεχές από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το ίδιο προτείνεται και για τις ημέρες από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Για τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο που προτείνεται είναι από τη 1:00 το μεσημέρι μέχρι τις 7:00 το απόγευμα - και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι.

Την Κυριακή 9 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται διαφορετική ώρα πρωινής έναρξης, όπου αυτή ισχύει, ενώ παραμένει η δυνατότητα στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους να προτείνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής ευθύνης τους.