Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ηράκλειο: Νέο ξενοδοχείο και συγκρότημα καφέ και εστιατορίου στο κέντρο



Τη λειτουργία, στις αρχές του καλοκαιριού, ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, καταστημάτων, καφέ και εστιατορίου, σε συνεργασία με διεθνή γαλλικό όμιλο, περιλαμβάνει το επενδυτικό σχέδιο γνωστών επιχειρηματιών του Ηρακλείου, που ένωσαν τις δυνάμεις τους και αλλάζουν την όψη ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου στο κέντρο της πόλης.


Της Αννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr

Στην τελική φάση της υλοποίησης μπαίνει το επενδυτικό σχέδιο γνωστών επιχειρηματιών του Ηρακλείου, που περιλαμβάνει τη λειτουργία τετράστερου ξενοδοχείου σε συνεργασία με κορυφαίο γαλλικό ξενοδοχειακό όμιλο, καταστημάτων, καφέ και εστιατορίου στον κεντρικό ιστό της πόλης δίνοντας μια νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή. Το νεόδμητο συγκρότημα, που καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο έκτασης 8.000τ.μ., θα λειτουργήσει πάνω από το υπόγειο πάρκινγκ έκτασης 11.000τ.μ. Central Parking στην οδό Κορωναίου. Μαζί με το πάρκινγκ πρόκειται για μια συνολική επένδυση ύψους άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς το κόστος του οικοπέδου. Το πρότζεκτ συγχρηματοδοτείται από την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και την Eurobank.


Στο εγχείρημα συμμετέχουν οι γνωστοί επιχειρηματίες Μανόλης Σκουλούδης, Αντώνης Μιχελιδάκης αλλά και ένα επιτελικό στέλεχος διεθνούς τουριστικού ομίλου.
“Σχεδίαζα αυτή την επένδυση από το 1999 και τώρα, 18 χρόνια μετά, αντιμετωπίζοντας και τη φοβερή ελληνική γραφειοκρατία, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανάπτυξη του συγκροτήματος στο σύνολό του και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γι’ αυτό” είπε στην “Π” ο Μανόλης Σκουλούδης, σημειώνοντας πως στόχος είναι το συγκρότημα να είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στον Ιούνιο.

Πριν λίγες μέρες μπήκαν και οι τελικές υπογραφές της συνεργασίας με τον γαλλικό ξενοδοχειακό όμιλο Accor, που έχει στην ιδιοκτησία του 1.183 ξενοδοχεία και διαχειρίζεται 4.100 σε όλο τον κόσμο, ενώ στην “ομπρέλα” του προστίθενται συνεχώς νέες μονάδες όπως αυτή του Ηρακλείου, που θα είναι δυναμικότητας 100 κλινών. 


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, το νέο ξενοδοχείο της πόλης θα καλωσορίσει τους πρώτες πελάτες του στις αρχές του καλοκαιριού.

Στο συγκρότημα περιλαμβάνεται και ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής οίκημα που ανήκε στην οικογένεια Διαλυνά, έμεινε για πολλά χρόνια εγκατελελειμμένο και σύντομα θα λειτουργήσει ως εστιατόριο.

“Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την αποκατάσταση που έγινε σε αυτό το κτίσμα με την καθοδήγηση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, γιατί έχει μετατραπεί σ’ ένα αληθικό κόσμημα” σημείωσε ο Μανόλης Σκουλούδης.

Οπως είπε στην “Π” ο κ. Ιωσήφ Φανουράκης, προϊστάμενος στην Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, πρόκειται για ένα σπίτι με 3 επίπεδα που ανήκει στην περίοδο του εκλεκτικισμού και έχει αναφορές στη βαλκανική αρχιτεκτονική.

Να σημειωθεί ότι για το σύνολο του νέου συγκροτήματος που ετοιμάζεται να πάρει την τελική του μορφή συνεργάζονται οι αρχιτέκτονες Μιχάλης Καρτεράκης, Γιάννης Ανυφαντάκης και ο διακοσμητής Αγγελος Αγγελόπουλος.