Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σύσκεψη με φορείς για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στον Δήμο Ηρακλείου -


Σύσκεψη με τους φορείς της πόλης οι οποίοι συμμετείχαν στην δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) τον Ιούνιο του 2016 και θα λειτουργήσουν ως άτυπη επιτροπή παρακολούθησης της εγκεκριμένης στρατηγικής ΒΑΑ του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού.


Ο Δήμαρχος τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι η εξασφάλιση 14,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης για τον Δήμο Ηρακλείου, εξαιτίας του ολοκληρωμένου σχεδίου ΒΑΑ που εκπονήθηκε, αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του οράματος της δημοτικής αρχής για την πόλη.




Ωστόσο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θεωρεί απαραίτητο άπαντες να συνεχίσουν να δουλεύουν οργανωμένα και συντονισμένα καθώς και να συνεργάζονται αποτελεσματικά, όπως συνέβη στην δημόσια διαβούλευση του περασμένου Ιουνίου, για το καλό του Ηρακλείου: «Με τη συνεργασία και την συμμετοχή όλων σας, διαμορφώθηκε η στρατηγική μας για την ΒΑΑ , η οποία χαρακτηρίστηκε από παράγοντες που γνωρίζουν το ζήτημα καλά, ως η πλέον ολοκληρωμένη στην Ελλάδα. Αυτό εννοούμε εμείς όταν μιλάμε για συμμετοχική διακυβέρνηση. Με την συνεργασία και την συμμετοχή σας λοιπόν, θα προχωρήσουμε και στην υλοποίηση των δράσεων και των έργων που περιλαμβάνει η ΒΑΑ και θα αλλάξουν το Ηράκλειο, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών».