Πλουμή - Παραγιουδάκης

«Μεγαλώνουν τα Παιδιά» της Ομάδας Είμαι Ακόμα Παιδί!


Από την πρώτη μας επίσκεψη στις δομές του Ηρακλείου το λέγαμε: "Μακάρι να καταφέρουμε να «βγούμε» κι έξω από τη πόλη, να πάμε στα ιδρύματα όλου του νησιού κι αλλού, όπου υπάρχουν παιδιά και να ενωθούμε μαζί τους!"
Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα που το «μακάρι» μας άρχισε να γίνεται «επιτέλους»! Η πρώτη μας επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού & Νέων Χανίων είναι γεγονός!
Η εθελόντρια μας Εβίτα τ’ ανέλαβε όλα! Να επικοινωνήσει με τα Χανιά την ομάδα μας, τα όνειρα μας, τα κατορθώματά μας! Κι ύστερα να «στήσει» ένα πυρήνα ομάδας, να οργανώσει τους εθελοντές, να κάνει όλες τις συνεννοήσεις και … Voilà!

Τη Δευτέρα το Απόγευμα, πέρασαν το κατώφλι του Κέντρου εφτά άτομα από την ομάδα «Είμαι ακόμα παιδί» των Χανίων!
Αγχωμένοι αρχικά, στο τέλος τους κατέκλισε ο ενθουσιασμός κι οι ιδέες στο.. «after» της ομάδας έπεφταν βροχή!
Τα παιδιά πάλι στην αρχή ήταν ντροπαλά πολύ. Και δεν είχαν και πολύ όρεξη για «κουβεντολόι». Στο τέλος καταλάβαμε γιατί.. Μετά όμως, παίξαμε, διασκεδάσαμε, «γράψαμε» στιγμές πραγματικής χαράς!

Φεύγοντας μας αγκάλιασαν και μας είπαν πως θέλουν πολύ να ξαναπάμε κι αν δεν μπορέσουμε να ξαναπάμε τουλάχιστον να μην τους ξεχάσουμε. (Ορίστε, γιατί στην αρχή ήταν μαζί μας διστακτικά).
Λοιπόν, ας εξηγηθούμε παιδιά: Δεν έχουμε σκοπό να σας ξεχάσουμε! Ίσα – ίσα! Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μεγαλώσει η ομάδα μας και να είναι παρούσα σε κάθε σας στιγμή!

Αλήθεια, εσείς που διαβάζετε τώρα αυτό το κείμενο, τι λέτε, είστε ακόμη αρκετά «παιδιά» για να έρθετε στη παρέα μας;
Αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα αμέσως! Άντε παιδιά! Γιατί έχει κι άλλες πόλεις η Κρήτη. Κι είναι πολλά τα παιδιά εκεί έξω που μας χρειάζονται!