Πλουμή - Παραγιουδάκης

Λεωφόρος μπάι-πας: Απέκτησε νέα πύλη, τι πρόκειται να συμβεί


Η παρουσία εδώ και μέρες μίας νέας «πύλης» εντός της λεωφόρου "μπάι-πας" όπως έχει μετονομασθεί, ο βόρειος λιμενοβραχίονας Ηρακλείου, έχει προκαλέσει ερωτηματικά στους περιπατητές και συνάμα ανησυχία μπροστά στο ενδεχόμενο, το συγκεκριμένο jersey,να είναι η αρχή του τέλους στον περίπατο τους και στην άθληση τους.

Η συγκεκριμένη πύλη τοποθετήθηκε προ ημερών ωστόσο τα τηλεφωνήματα είναι αρκετά από αναγνώστες που επιθυμούν να μάθουν τι τελικά πρόκειται να συμβεί και εάν η διαδρομή των 5 περίπου χιλιομέτρων, θα "κοπεί στα δύο" και θα πάψει να υφίσταται.

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Η., Απόλλωνας Φιλιππής, που έδωσε τέλος στην αγωνία εκατοντάδων πολιτών που συχνά πυκνά επιλέγουν τη διαδρομή στον Κούλε για να γεμίσουν ενέργεια, να αθληθούν, να χαλαρώσουν, να περάσουν ξέγνοιαστα για λίγη ώρα διασχίζοντας τον λιμενοβραχίονα από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και αργά το βράδυ.

«Να διαβεβαιώσω ότι θα μπορούν να κάνουν τον περίπατο τους στον λιμενοβραχίονα ανενόχλητοι οι πολίτες. Η συγκεκριμένη πύλη τοποθετήθηκε εκεί καθώς αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δεύτερο τμήμα του λιμενοβραχίονα, από την πλευρά του φάρου. Αλλά όχι τώρα. Είναι φυσικό να υπάρχουν ερωτήματα για το τι ακριβώς θα συμβεί και μάλιστα σκεφτόμαστε να το αφαιρέσουμε μέχρι να ξεκινήσουν τα συγκεκριμένα έργα.»


Σύμφωνα πάντα με τον κ. Φιλιππή, η χρησιμότητα της πύλης έγκειται στο γεγονός ότι με το που θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις, για την ασφάλεια των περαστικών θα απαγορεύεται για κάποιες ώρες της ημέρας η διέλευση τους από τη μέση του λιμενοβραχίονα προς τον Μόλο.

«Θα ξεκινήσουμε από το δεύτερο κομμάτι κάποιες ασφαλτοστρώσεις ερχόμενοι προς τον Κούλε .Στόχος μας, επαναλαμβάνω όταν εκτελούνται έργα να διακόψουμε την κυκλοφορία για να μην έχουμε ατύχημα.»

Επίσης το neakriti.gr επικοινώνησε και με τον λιμενάρχη Ηρακλείου, κ Δουβή ο οποίος και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι με βάση το εγκεκριμένο σχέδιο ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων προβλέπεται στη θέση αυτή να τοποθετηθεί πύλη εισόδου που θα λειτουργεί σε περίπτωση που κρουαζιερόπλοιο δέσει στον Μόλο.


«Σε περίπτωση που φθάσουν αρκετά κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι, αναγκαστικά θα χρειαστεί να δέσουν και στον μόλο. Γεγονός όμως μέχρι στιγμής που μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί και νομίζω πως δεν θα γίνει πραγματικότητα καθώς ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται στο Ηράκλειο αρκεί για να δέσουν στις καθορισμένες θέσεις του λιμένος, χωρίς να έχει υπάρξει πρόβλημα τέτοιο που να κρίνεται αναγκαίο να υπάρξουν και άλλες θέσεις για τον κατάπλου τους.»

Και ο λιμενάρχης Ηρακλείου υποστήριξε ότι από όσο γνωρίζει δεν πρόκειται να κλείσει το συγκεκριμένο τμήμα του μόλου και να απαγορευτεί ξαφνικά η διέλευση των πεζών .

Ως εκ τούτου λοιπόν , μικροί και μεγάλοι θα συνεχίσουν κανονικά τον περίπατο τους στην αγαπημένη λεωφόρο και ιδανική για περπάτημα , άθληση και ψυχαγωγία, "μπάι-πας", διανύοντας ξέγνοιαστα και ανενόχλητοι την απόσταση των πέντε χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το Ενετικό φρούριο του Κούλε, φθάνοντας στο τέλος του λιμενοβραχίονα και επιστρέφοντας.

Και όλα αυτά ενώ μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των εργασιών ασφαλτόστρωσης δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

ΡεπορτάζΒάλια Μπούη - φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης - click neakriti.gr