Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τοποθετήθηκαν οι δυο πρώτοι απινιδωτές που δώρισε ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου σε Μουσείο και Κνωσσό (photos)


Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, παρέδωσε τις δυο πρώτες συσκευές αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.


Οι Διευθύντριες των ανωτέρω υπηρεσιών κ. Στέλλα Μανδαλάκη και κ. Βάσω Συθιακάκη αντίστοιχα, υπέγραψαν με τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου κ. Νίκο Σπετσίδη τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής, παρουσία και μελών του Ρ.Ο.Η., ευχαριστώντας τους δωρητές.


Με την παραπάνω διαδικασία, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι προσπάθειες πολλών αξιωματούχων και μελών του Ρόταρυ για τη σημαντική αυτή προσφορά στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες της πόλης μας.


Οι απινιδωτές είναι εύχρηστες φορητές συσκευές, απλούστατες στη χρήση τους, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και σίγουρα αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ειδικά σε χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας όπως οι επιλεγέντες χώροι.












Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στις τοπικές Αρχαιολογικές Υπηρεσίες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του σημαντικού στόχου, όσο και προς τα μέλη του Rotary που χρηματοδότησαν την αγορά, την συντήρηση των μηχανημάτων, καθώς και την ειδική εκπαίδευση (στο τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης) του αρμόδιου προσωπικού στο χειρισμό τους. Επίσης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον συντονιστή του έργου, μέλος του Ομίλου και Πρόεδρο κατά το έτος 2015-2016, καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Μιχάλη Ζωγραφάκη – Σφακιανάκη, ελπίζοντας το παράδειγμα των Ροταριανών να βρει μιμητές και σε άλλους εθελοντικούς ομίλους, φορείς και φυσικά πρόσωπα για την εγκατάσταση πολλών απινιδωτών σε πολυσύχναστα σημεία συγκέντρωσης, ώστε το δίκτυο αυτό να γίνει πυκνότερο και να αυξηθούν οι πιθανότητες της επιτυχούς παροχής υπηρεσιών υγείας στο κοινό.