Πλουμή - Παραγιουδάκης

Μ. Φούμης: Κι ότι είπαμε νερό κι αλάτσι ...

Μ. Φούμης: Κι ότι είπαμε νερό κι αλάτσι ...  
 Του Μανόλη Φούμη
Ο κύκλος έκλεισε. Συμβιβαστήκαμε λέει με τη Siemens... Το σχέδιο είχε ξεκινήσει από τον Ευάγγελο (αλήθεια, τι απέγινε αυτή η ψυχή;) και ολοκληρώθηκε από την τριανδρία. Τι πετύχαμε με το συμβιβασμό με την εταιρεία που ζημίωσε το Ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 2 δις ευρώ;
1) 80 εκ. ευρώ συμψηφίστηκαν με απαιτήσεις (!) της Siemens που είχε έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων και οργανισμών. Oh yes και η Siemens, έχει απαιτήσεις από το δημόσιο.
2) Θα πάρουμε 90 εκ. ευρώ, σε μια περίοδο 5 ετών, για τη χρηματοδότηση φορέων του δημοσίου, που έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος (ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είναι ανέκδοτο, είναι γεγονός), επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, 100 υποτροφιών κάθε έτος για μεταπτυχιακές σπουδές και για ιατρικό εξοπλισμό για τα νοσοκομεία μας (ΠΡΟΣΟΧΗ ΞΑΝΑ: γάζες, καθετήρες, κλπ θα πρέπει να εξακολουθήσετε εσείς να πηγαίνετε στα νοσοκομεία – δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία).

3) Επένδυση, εντός του 2012, 100 εκ. ευρώ στην SIEMENS Ελλάδας και πραγματοποίηση νέας επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στη χώρα μας, προϋπολογισμού άνω των 60 εκ. ευρώ (Αυτή κι αν είναι επιτυχία).
Πέρα από τα αναφερόμενα οφέλη του εν λόγω Συμβιβασμού, μέσω της συμφωνίας, η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση και επιπλέον, εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών από την Ημερομηνία Έναρξης της Συμφωνίας, σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο (Ούτε εδώ γελάμε, είναι γεγονός, έτσι το γράψανε).
Άντε τώρα λοιπόν Χερ... σύντεκνε, ό,τι είπαμε... νερό κι αλάτσι!

κλικ prismanews