Πλουμή - Παραγιουδάκης

Κατεδαφίστηκε το επικίνδυνο τμήμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο


Ξεκίνησε σήμερα η κατεδάφιση τμήματος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο Μασταμπά. 
Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά σχολεία της πόλης, που αντιμετώπιζε στο παλιό τμήμα του κτιρίου εκτεταμένα προβλήματα, που εδώ και χρόνια αποτελούσε αίτημα της σχολικής κοινότητας να κατεδαφιστούν.






Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης το σχολικό κτίριο στην οδό Μπετεινάκη προσωρινά να λειτουργήσει σε αυτό το σημείο με λυόμενες αίθουσες, ωστόσο οριστική λύση, όπως εκτιμούν, δεν πρόκειται να υπάρξει αν δεν αναστηλωθεί το τμήμα του παλιού κτιρίου που παρέμεινε ως διατηρητέο και να δημιουργηθεί ταυτόχρονα στο σημείο της κατεδάφισης νέα πτέρυγα.





Στους χώρους που σήμερα άρχισαν να κατεδαφίζονται, δε στεγάζονταν τα τελευταία χρόνια τμήματα μαθητών αλλά μόνο γραφεία εκπαιδευτικών, καθώς η κατάσταση στο εσωτερικό και εξωτερικό τους μέρος ήταν τέτοια που δεν κάλυπτε σε επίπεδο ασφάλειας τους μαθητές.





Τώρα στόχος είναι το κτίριο όπου στεγάζεται ένα από τα πιο παλιά σχολεία του Ηρακλείου να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να δημιουργηθεί, πέρα από την ανακαίνιση στο υπάρχον, και μια νέα πτέρυγα που θα καλύψει τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.




Ράνια Μωραΐτη - neakriti.gr