Πλουμή - Παραγιουδάκης

Πως απαντά ο Δήμος Ηρακλείου στην απόφαση να απομακρυνθούν τα πάντα από τα τείχη!


Εισήγηση στο Υπουργείο Πολιτισμού θα κάνει ο δήμος Ηρακλείου για την απόφαση - "βόμβα" της αρχαιολογικής υπηρεσίας Ηρακλείου , να απομακρυνθούν τα γήπεδα μπάσκετ του ΟΦΗ στην οδό Εφόδου και το γήπεδο του Εργοτέλη από το Μαρτινέγκο αθλητικούς και να κατεδαφιστούν τα κτίσματα στο "λόφο" της Βίγλας με διαμόρφωση του επιπέδου της περιοχής, στο ίδιο επίπεδο με εκείνο της λεωφόρου Δημοκρατίας!


«Μετά το υπουργείο Πολιτισμού, η Διεύθυνση Βυζαντινών θα αναλάβει να έρθει σε επαφή με την αρχαιολογική υπηρεσία Ηρακλείου προκειμένου το θέμα να ξανασυζητηθεί. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο έγινε αυτή η αναδίπλωση από την πλευρά της υπηρεσίας, αφού σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού στο δημοτικό συμβούλιο προϋπήρχε συμφωνία. Πιθανόν να προέκυψε από το γεγονός ότι δεν γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες για τους αθλητικούς χώρους» ανάφερε στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ και στο ekriti.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηρακλείου, Γιάννης Αναστασάκης.

«Μας πιέζει ασφυκτικά το χρονοδιάγραμμα καθώς το έργο θα πρέπει να δημοπρατηθεί μέχρι 30 Ιουνίου του 2016, ελπίζω τις επόμενες μέρες να υπάρξει άμεση απάντηση από το υπουργείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, τονίζοντας ότι «Οι αθλητικές ομάδες που βρίσκονται πλάι στα Ενετικά Τείχη θεωρούμε ότι προστατεύουν το μνημείο επειδή ο χώρος είναι ανοικτός και δεν προκαλούν ζημιές ή άλλου είδους φθορές. Άλλωστε στόχος του δήμου και της υπηρεσίας μας είναι η ανάδειξη του μνημείου…με την ίδια ευαισθησία και σεβασμό που θέλουμε να έχει κάθε επίσημος φορέα της πόλης».



Μάρα Μπέκα - ekriti.gr