Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ξεκινάει την Παρασκευή το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μία Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» - Όλο το πρόγραμμα


Με συναυλία της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», που θα περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη από το θέατρο και τον κινηματογράφο, ξεκινάει επίσημα την Παρασκευή 25 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου (κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», ώρα έναρξης 20.30, τραγουδούν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Παυλίνα Βουλγαράκη).

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει στείλει μήνυμα προς τους Ηρακλειώτες προκειμένου να διαβαστεί στην έναρξη της συναυλίας.

Νωρίτερα, την Πέμπτη 24 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η προφεστιβαλική δράση «Η σχέση των Ελληνοφώνων της Καλαβρίας με την κρητική παράδοση». Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή Pasquale Cesile η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ δήλωσε: «Από την προεκλογική περίοδο ακόμα είχαμε υποσχεθεί ότι θα καταστήσουμε ξανά τον πολιτισμό βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας, διότι γνωρίζουμε, καλά, την σημασία του για την ανάταση και την ανάπτυξη του τόπου.
Γι΄ αυτό και δεν επιτρέψαμε ποτέ στην οικονομική κρίση να αποτελέσει αφορμή ανάσχεσης του πολιτιστικού μας προγράμματος. Το «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» είναι ένα θεματικό, δημοτικό φεστιβάλ, τριάντα και πλέον χρόνια μετά τον «Μουσικό Αύγουστο».
Και φέτος, παρέχουμε δωρεάν στους δημότες, αλλά και στους επισκέπτες μας, είκοσι και πλέον ποιοτικές εκδηλώσεις με εκλεκτούς συντελεστές και στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της Κρήτης».

Η Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη συμπλήρωσε από την πλευρά της: «Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ είναι ακόμα πλουσιότερο από το περυσινό και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καλλιτέχνες που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους. Ευχαριστώ επίσης την Περιφέρεια Κρήτης, τους χορηγούς του Φεστιβάλ, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΗ, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, τις υπηρεσίες και τους εθελοντές του Δήμου που μόχθησαν για να φέρουν εις πέρας επιτυχώς και την φετινή διοργάνωση». 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ: