Πλουμή - Παραγιουδάκης

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου για την προστασία-ανάδειξη της νήσου Ντίας


Η προστασία και ανάδειξη του προστατευόμενου νησιού της Ντίας (έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura), ανοικτά του κόλπου του Ηρακλείου, συζητήθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την συμμετοχή του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, του Προέδρου της Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη και εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών.

Στην σύσκεψη στη Περιφέρεια συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αποτελεσματικότερης προστασίας-αξιοποίησης της νήσου ενώ αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να γίνονται τακτικοί καθαρισμοί της περιοχής, να αφαιρεθούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που υπάρχουν. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή και τη λειτουργία μιας οργανωμένης, μικρής κλίμακας, λιμενικής εγκατάστασης, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών της μικρής νήσου. Τέλος σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας θα παρακολουθείται η υπό ανάθεση μελέτη για την προστασία της Ντίας όπως προβλέπει το δίκτυο Natura στο οποίο έχει ενταχθεί το νησί.


Στην σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου.