Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το διεθνές τουρνουά - Πλούσιο φωτορεπορτάζ & δηλώσεις


Ο Ολυμπιακός χωρίς Σπανούλη (πήρε άδεια από την ομάδα να είναι κοντά στην γυναίκα του που πρόκειται να γεννήσει) Παπανικολάου και Πρίντεζη που είναι τραυματίες κατέκτησε το 2nd International Basketball Toyrnament Crete/Heraklion που οργανώθηκε με επιτυχία από την ALFA PLUS Α.Ε. και τη FERIAS TRAVEL έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 90-82 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» παρουσία περίπου 3000 φιλάθλων.
Οι «ερυθρόλευκοι» ηταν αρκετα καλοι στο β μέρος και με ένα σερι 17-0 μετέτρεψαν το 53-46 εις βάρος τους σε 63-53 και κορυφαίους τους Μιλουτίνοφ και Ρόμπερτς έφθασαν δίκαια στη νίκη.
Τις απονομές στο τέλος έκαναν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς.



Διαιτητές: Παναγιώτου, Κατραχούρας, Μαλαμάς.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 49-44 (ημίχ.), 60-68, 90-82.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ν. Σπάχια): Τόμας 7 (1), Μασούρ 7 (1), Ρολ 10 (2), Κέιν 7 (1), Τάιους 2, Ντι Μπαρτολομέο 6, Κοέν 7, Σέγκεφ 2, Μπόλντεν 4, Παραχούσκι 4, Ζούσμαν 6 (2), Τζάκσον 20 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): ΜαΚλιν 4, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 7 (1), Αγραβάνης 6, Μιλουτίνοφ 17, Στρέλνιεκς 11 (1), Τιλί 10 (2), Μάντζαρης 3 (1), Αρσενόπουλος, Ρόμπερτς 18 (2), Μπόγρης 2, Τόμσον 12 (1).

#Οι οργανωτές του τουρνουά έφεραν στο χώρο του κλειστού σταδίου παιδιά από τα χωριά SOS για να υποδεχτούν τους παίκτες από τις δύο ομάδες του μεγάλου τελικού. Ως γνωστόν τα έσοδα από το τουρνουα 3χ3 θα προσφερθούν στα παιδικά χωριά SOS Κρήτης για την ενίσχυσή τους.









































ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Νέβεν Σπάχια (προπονητής Μακάμπι Τελ Αβίβ): «Πρώτα απ’ όλα, ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση. Παίξαμε ένα ακόμα παιχνίδι μαζί και κάναμε άλλο ένα βήμα μπροστά, καθώς οι παίκτες μας δεν έχουν παίξει μαζί στο επίπεδο αυτό. Μπορούμε, όμως, να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Θα αναλύσουμε τι συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο και μέσω της προπόνησης, θα βελτιωθούμε. Σήμερα είχαμε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Εμείς το παλέψαμε μέχρι τέλους, αλλά κέρδισε η καλύτερη ομάδα.»

Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής Ολυμπιακού): «Δεν μας ενδιαφέρει το νικηφόρο αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει περισσότερο να μονταριστεί η ομάδα και να καταλάβουν όλοι τη νοοτροπία μας, αμυντικά και επιθετικά. Οι νέοι παίκτες έχουν αφομοιώσει τα στοιχεία μας και με τις προπονήσεις και τους αγώνες θα βελτιωνόμαστε ακόμα περισσότερο. Έχουμε, δηλαδή, περιθώρια βελτίωσης και για εμένα, η τρίτη περίοδος είναι όπως θέλω να παίζει η ομάδα. Η καλή άμυνα μάς έδωσε ρυθμό στην επίθεση. Σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία και να είμαστε σύντομα όλοι μαζί. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές του τουρνουά και όσοι βοήθησαν σε αυτό. Έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις και τους ευχόμαστε να γίνει θεσμός γιατί είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.»