Πλουμή - Παραγιουδάκης

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε συνάντηση στην Αθήνα για την EUSAIR (Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Αδριατικής Ιονίου)


Στην προετοιμασία των Εθνικών Θέσεων για τον Πυλώνα ΙΙ (Διασύνδεση της Περιοχής) της EUSAIR (Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Αδριατικής Ιονίου) συμμετέχει συνάντηση στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα Γιώργος Αλεξάκης.

Η EUSAIR, αποτελεί Μακροπεριφερειακή Στρατηγική στην οποία συμμετέχει και δραστηριοποιείται η Περιφέρεια Κρήτης από την έναρξη της διαβούλευσης της και κατά την υλοποίηση των στόχων της. Διατηρεί εκπροσώπους και στους 4 Πυλώνες της (Γαλάζια Ανάπτυξη, Συνδεσιμότητα, Περιβάλλον, Παράκτιος Τουρισμός), παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της Στρατηγικής, και έχει συμμετάσχει επιτυχώς στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας στην Περιοχή «ADRION».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Αξιολόγησης (ΕΣΣΥΕ) στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Αθήνα, υπό το συντονισμό του Γεν. Διευθυντή Γ. Φίρμπα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα πεπραγμένα της Ομάδας Διακυβέρνησης της EUSAIR, καθώς και η συζήτηση για την υποβολή των εθνικών θέσεων ενόψη της προσεχούς συνάντησης των εθνικών εκπροσώπων της Στρατηγικής.