Πλουμή - Παραγιουδάκης

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας στις 16 & 17 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο


Ένα παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, θα διεξαχθεί στη Κρήτη το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017 με την συνδιοργάνωση της Παγκόσμιας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ), την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου. Πρόκειται για την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ξιφασκίας στην κατηγορία νέων ανδρών κάτω των 20 ετών στο Ξίφος Μονομαχίας που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό στάδιο Ηρακλείου στα «Δύο Αοράκια».
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και γενικού γραμματέα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μανώλη Κατσιαδάκη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού στο Δήμο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αθλητισμό Νίκου Συριγωνάκη αναφέρθηκε ότι στόχος της ΕΟΞ είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της Ξιφασκίας όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως στην Περιφέρεια όπου η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μεγάλη πρόοδο στο άθλημα. Στους αγώνες που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα συμμετέχουν 27 χώρες από όλο τον κόσμο με 179 αθλητές.

Το πρόγραμμα των αγώνων όπως ανακοινώθηκε διαμορφώνεται ως εξής:

-Σάββατο 16/12/2017 αγώνες ατομικού 9:00 - 19:00 . Βράβευση νικητών κατά προσέγγιση 19:30

-Κυριακή 17/12/2017 αγώνες ομαδικού 9:00 - 17:00. Βράβευση νικητών κατά προσέγγιση 17:30

Σε δηλώσεις που έγιναν για την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας στη Κρήτη αναφέρθηκαν:

Μανώλης Κατσιαδάκης Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ξιφασκίας και γενικός γραμματέας της παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξιφασκίας: «Το παγκόσμιο κύπελλο νέων στο ξίφος μονομαχίας γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ηράκλειο επελέγη από την Παγκόσμια και την Ελληνική Ομοσπονδία ξιφασκίας διότι πρώτα από όλα έχει τις εγκαταστάσεις οι οποίες είναι καταπληκτικές και σε παγκόσμιο επίπεδο, και επιπλέον η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια να γίνει αυτό το πολύ μεγάλο γεγονός. Θέλω να πιστεύω ότι η διοργάνωση θα έχει απόλυτη επιτυχία. Είναι απίστευτος ο αριθμός των αθλητών που έρχονται για πρώτη φορά, είναι 179 αθλητές από 27 χώρες, οι κορυφαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες, το θέαμα θα είναι πάρα πολύ ωραίο, εντυπωσιακό και θα αγωνιστούν αθλητές παγκοσμίου επιπέδου, οι αυριανοί Ολυμπιονίκες».

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Υλοποιούμε όπως είναι γνωστό ένα πολύ καλό πρόγραμμα μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων εδώ και χρόνια. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, ένα άγνωστο ένα άθλημα να γίνει γνωστό και στην Κρήτη, και η Κρήτη να προβληθεί ακόμα περισσότερο στις χώρες από όπου κατάγονται οι ξένοι αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες. Επομένως οι αθλητικοί αγώνες προβάλουν την Κρήτη, προβάλλουν και προάγουν τον αθλητισμό προσκαλούμε τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους να γεμίσουν τα «Δύο Αοράκια». Ευχαριστίες στον Πρόεδρο της ΕΟΞ τον κ. Κατσιαδάκη για την εξαίρετη συνεργασία».

Νίκος Συριγωνάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού: «Πρόκειται για ένα μεγάλο, εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός με δεκάδες αθλητές και εκατοντάδες επισκέπτες. Η προβολή του νησιού μας θα είναι μεγάλη ενώ θα τονωθεί και η Κρητική οικονομία. Ευχόμαστε στους αθλητές, στους συνοδούς, στους προπονητές καλή διαμονή, να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία. Προσκαλούμε τους Κρητικούς να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι το νησί μας, η Κρήτη, είναι ένας εξαιρετικός, ασφαλής αθλητικός προορισμός».

Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς: «Άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια. Ήταν πολιτική βούληση και του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια και την ανάδειξη του αθλήματος αυτού, την ανάπτυξη του στην Κρήτη με οφέλη στην οικονομία και στην προβολή του τόπου. Καλή διαμονή σε όλους τους αθλητές και τους συνοδούς τους, ευχαριστίες στον κ. Κατσιαδάκη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε την τέλεση των αγώνων στην πόλη μας, και βεβαίως για την συνεργασία, την Περιφέρεια Κρήτης. Αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι με την συνεργασία μπορούμε να διοργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα».