Πλουμή - Παραγιουδάκης

Παιδεία και πολιτισμός πάνε χέρι - χέρι στην τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης.


Η ημέρα της ορκωμοσίας είναι ένας σταθμός ορόσημο για όλους τους φοιτητές, όπως και για τις οικογένειες τους, που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τις σπουδές τους. 



Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10 πμ, στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας κ Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης θα γίνει η τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του Τμήματος Νοσηλευτικής.
Για πρώτη φορά η εκδήλωση αποπνέει άρωμα πολιτισμού, αφού θα την προλογίσει μουσικά με την κιθάρα του ο γναθοχειρουργός κ. Γιώργος Μαστοράκης, Δ/ντης της Γναθοχειρουργικής Κλινικής του “Βενιζέλιου” Γ.Ν. Ηρακλείου. Ακολούθως, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ταρουδάκης Μιχάλης θα παρουσιάσει στο κοινό το έργο του Μουσείου “Ν. Καζαντζάκης” με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. του Μουσείου που εδρεύει στον τόπο καταγωγής του συγγραφέα, στο Δ.Δ. Μυρτιάς, του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων.

Με αυτόν τον τρόπο, το τμήμα Νοσηλευτικής τιμά το μεγάλο κρητικό συγγραφέα καθώς το έτος 2017 είναι αφιερωμένο στα 60 χρόνια από το θάνατό του. Το τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης λειτουργεί 35 χρόνια στο Ηράκλειο, έχοντας προσφέρει πολλά και έμπειρα στελέχη στις νοσηλευτικές υπηρεσίες της Κρήτης, ενώ επιδεικνύει πλούσιο κοινωνικό και εθελοντικό έργο στην τοπική κοινωνία. Πρόσφατα μεταφέρθηκε στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της σχολής, εξελίσσοντας κατά πολύ το εκπαιδευτικό και επιστημονικό έργο. Εφέτος, για πρώτη φορά λειτουργεί και μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην “Προηγμένη κλινική πρακτική στις επιστήμες υγείας” αναβαθμίζοντας τη θέση του τμήματος στον ακαδημαϊκό χάρτη της Κρήτης.