Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ολοκληρώθηκε το παιδικό χωριό SOS Κρήτης! (photos)


Ολοκληρώθηκε το παιδικό χωριό SOS Κρήτης!





Όπως διαβάζουμε στην ανάρτηση της κ. Ελένης Μπρεδάκη - Μαρινέλλη, απ' όπου και οι φωτογραφίες: Χθες, ένα βροχερό κυριακάτικο πρωινό, είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε τις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στη Φοινικιά του Ηρακλείου.
Αφορμή ήταν το μνημόσυνο που τελέστηκε στον παρακείμενο Ναό του Αγίου Θεοδοσίου, για τους Μεγάλους Ευεργέτες του Χωριού, την αείμνηστη Μαρία Θεοδοσίου Φούμη που δώρησε το οικόπεδο μαζί με την οικογένειά της και τους αείμνηστους Έλλη και Νίκο Μακράκη που συνεισέφεραν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του έργου.
Με την περιήγηση που έγινε στα τρία υπέροχα σπίτια του Χωριού SOS, το κτίριο Διοίκησης και τις εγκαταστάσεις αθλοπαιδειών, όλοι οι παριστάμενοι γεμίσαμε με αισθήματα πραγματικής χαράς και ανακούφισης για το γεγονός ότι παιδιά με οικογενειακές δυσκολίες θα βρούν στέγη, φροντίδα, θαλπωρή και -κυρίως- αγάπη και στήριξη για να κτίσουν σωστά τη ζωή τους.
Και, ως Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου, συγκινηθήκαμε βλέποντας την πινακίδα που θυμίζει τη συνεισφορά του Ομίλου μας για τον εξοπλισμό του ενός από τα σπίτια (και όχι μόνον), με τη συνεισφορά πολλών ευαίσθητων συμπολιτών μας και αποδήμων Κρητών!
Και βέβαια, οι χαρούμενες φωνές των παιδιών με τις χαριτωμένες ζαβολιές τους, που πολύ σύντομα θα μεταστεγαστούν στις υπέροχες αυτές εγκαταστάσεις, μας έκαναν να αισθανθούμε ότι η εθελοντική συνεισφορά, προσφέρει ίσως περισσότερα στον προσφέροντα απ΄ότι στον λαμβάνοντα!