Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος στο Ηράκλειο


Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Public έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν σε μία συνάντηση γνωριμίας με τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο και το βιβλίο του "Σχολείο Ζαχαροπλαστικής" στο Public Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου, 19:00 και ο Χρήστος Βέργαδος θα βρίσκεται στον χώρο του βιβλιοπωλείου για να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει αντίτυπα. 


Δείτε περισσότερα για το βιβλίο, εδώ.

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σπάρτη. 
Η οικογένεια του διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο εκεί, στο οποίο και εργάζεται παράλληλα, έτσι εύλογα το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής δεν άργησε να μπει στο μυαλό του. 
Σπούδασε σε ιδιωτική σχολή για δύο χρόνια κατά τα οποία διακρίθηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς. Το 2009 συνεχίζει τις σπουδές του στη Γαλλία στο E.N.S.P (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie), υπό την διεύθυνση των δυο κορυφαίων chef ζαχαροπλαστικής Y.Thuries και A. Ducasse. 


Συνέχισε την κατάρτισή του παρακολουθώντας σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα τις τεχνικές ζάχαρης, καραμέλας, σοκολάτας, γαμήλιες τούρτες κ.α. Το 2009 παρουσιάζει στην έκθεση αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το Sweet Fashion by C.Vergados, την πρώτη ολοκληρωμένη επίδειξη μόδας με ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασμένα από υλικά ζαχαροπλαστικής. Ακολουθεί το Sweet Fashion 2 by C.Vergados το 2011 το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από την προβολή τους σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2. Το 2013 το Sweet Fashion by C.Vergados ταξίδεψε στο Montreal του Καναδά κερδίζοντας τις εντυπώσεις! 

Ακολουθεί μια συνεργασία παρουσίασης συνταγών για γλυκά στις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές εκπομπές. Εργάστηκε ως pastry chef στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin του Francois Gagnaire στην νότια Γαλλία..Έχει αναλάβει pastry chef και δημιουργός του μενού των γλυκών σε κορυφαία εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλα και ως τεχνικός σύμβουλος ζαχαροπλαστικής. 

Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις του σε μαθητές καθώς τα 13 τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική.