Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ξεκινάει το 3ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα


Υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προγραμματίζεται να ξεκινήσει την 1η Ιουνίου στην Αμμουδάρα, το 3ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, με γλυπτά που θα «μιλούν» για την προστασία του περιβάλλοντος.
«Δεν το βάζω κάτω! Θέλουμε καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες» είναι το μήνυμα που θα στείλουν οι καλλιτέχνες, μέσα από εντυπωσιακά γλυπτά από άμμο, ύψους ακόμα και τριών μέτρων! Συγχρόνως οι γλύπτες θα δημιουργήσουν με τα έργα τους εκπληκτικές εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της Αμμουδάρας και γενικότερα της Κρήτης.

Το φεστιβάλ επαγγελματικής Γλυπτικής στην άμμο, που ξεκίνησε στην Αμμουδάρα το 2016, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη. Θα αρχίσει φέτος στη 1 και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου, αποδίδοντας εξαιρετικά έργα τέχνης που αναμένεται να εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα έργα, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν, όπως και πέρυσι, στις παραλίες της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής. Φέτος μάλιστα το φεστιβάλ θα γίνει σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας, αντί για δύο που ήταν το 2017.
Ο μοναδικός στο είδος του θεσμός διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Γλυπτά θα φιλοτεχνήσουν ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Yuriy Mysko, η διεθνής γλύπτρια επίσης από την Ουκρανία Lyudmyla Mysko, ο Ρουμάνος εικαστικός Gabriel Grama και οι Έλληνες γλύπτες Ανδρέας Αραπάκης, Αμαλία Φλωρου, Μανώλης Χαρκούτσης.

Χιλιάδες αναμένεται να είναι και φέτος οι επισκέπτες του φεστιβάλ και αμέτρητες οι αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα προβάλουν την Αμμουδάρα και γενικότερα την Κρήτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα το φεστιβάλ και αν το θελήσουν, να δημιουργούν κοντά στους γλύπτες, τα δικά τους έργα τέχνης από άμμο. Οι παραλίες που θα γίνει το φεστιβάλ είναι :

- Από τη 1 έως τις 10 Ιουνίου σε δύο παραλίες, η πρώτη περίπου 200 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ και η δεύτερη στο κέντρο της Αμμουδάρας, (τέρμα της οδού Νάξου, στο ύψος του κεντρικού πάρκινγκ)

- Από τις 11 έως τις 20 Ιουνίου επίσης σε δύο παραλίες, η πρώτη στα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού και η δεύτερη μπροστά από το πρώην club “Barracuda”.

Πολύτιμη είναι η υποστήριξη από τις επιχειρήσεις που έχουν μέχρι τώρα γίνει χορηγοί της διοργάνωσης.

Χρυσοί χορηγοί: TUI Magic Life Candia Maris, Apollonia Beach resort & Spa - Cyan group of hotels και ΑΝΕΚ – Blue Star Ferries.

Αργυροί χορηγοί: Ergo Καλουδάκης Α.Ε. , Cretan Holidays, Karatarakis Group hotels and restaurants, herbs΄ garden Lato boutique hotel, 626 ALL DAY, ξενοδοχεία Zeus Hotels –Neptuno Beach Resort, Marirena και Γοργόνα, η εταιρεία ΠΛΕΚΤΑΜ, η AutoBest center αυτοκίνητα service – ανταλλακτικά, η Μεταξαράκη Διαφημιστική και το Let's Wash.

Χορηγοί: Super Strom Vatsinas, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, εστιατόριο Πετούσης, Σαβοϊδάκης bakery and patisserie, ενοικιαζόμενα δωμάτια – beach bar Frank, ενοικιαζόμενα δωμάτια EMI, εστιατόρια Λωτός και Heaven, ξενοδοχεία Agapi Beach, Santa Marina, Sitia Beach, Marilena, Atlantica Akti Zeus, το τουριστικό γραφείο Mika Travel, τα Κρασιά Χονδροζουμάκης, τα καταστήματα Silk Color, η εταιρεία DOGS & COWS Business Whispering, Γερανοί Μαλλιαράκης, η εταιρεία ΑντώνηςΤαταράκης και η σχολή οδηγών ΕΞΑΝΤΑΣ.