Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τα αποτελέσματα του 4ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ»



Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία» σας ενημερώνει για τα αποτελέσματα του 4ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογαφικών Δεξιοτήτων.

Α. ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΛΥΚΕΙΑ-ΜΑΘΗΤΕΣ:

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στο 5ο ΓΕ. Λ. Ηρακλείου για την εφημερίδα «Τα Πεντόβολα», τεύχος 6.

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στο Μουσικό Σχολείο Θερίσου Χανίων για το περιοδικό «Διαπασών» τεύχος 1.

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στο ΓΕ.Λ. Νέας Αλικαρνασσού για το περιοδικό «ΓΕ.Λ.Α.» τεύχος 12.

- Βραβείο μαθητικού ρεπορτάζ στις μαθήτριες Ηώ Αλεφάντη, Αναστασία Βανταράκη, Μαρία Γομπάκη, Αλεξία Δασκαλάκη, Μαρία Καζαλάκη και Μαρία Κακουλίδη του ΓΕ.Λ. Αλικιανού για την εργασία τους «Ένας ξεχασμένος θησαυρός του παρελθόντος».

- Βραβείο μαθητικού ρεπορτάζ στο Φώτη Συντιχάκη μαθητή του ΓΕ.Λ Επισκοπής για την εργασία του «Euroscola: Μια μέρα στο Ευρωκοινοβούλιο».

- Βραβείο μαθητικού φωτορεπορτάζ στη Φιλία Τσακίρη και τη φωτογραφική ομάδα του 5ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου για την εργασία τους «Τα πεντόβολα… δημιουργούν».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στην Α΄ τάξη του ΓΕ.Λ Φουρφουρά Ρεθύμνου για την εργασία «Συνέντευξη με έναν απόφοιτο του σχολείου μας».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στις μαθήτριες Εμμανουέλα Κουμανδράκη, Μαρία Παπαδογιάννη και Χρυσή Περογιαννάκη του Μουσικού Σχολείου Θερίσου Χανίων για τη συνέντευξη με τον Δημήτρη Μυστακίδη.

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στο μαθητή Βασίλη Νικολακάκη του ΓΕ.Λ. Αλικαρνασού για την εργασία του «Δεν είναι πόλεμος… είναι εφηβεία».

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στη μαθήτρια Χαρά Πλατυρράχου του 5ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου για την εργασία της «Η γοητεία του διαδυκτίου… παγίδα για τους νέους».

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στη Δέσποινα Μυρτώ Αλαμάγκου του Μουσικού Σχολείου Θερίσου Χανίων για την εργασία της «Η μουσική κι εγώ!».

Ειδικά Βραβεία:

- Ειδικός έπαινος μαθητικού άρθρου στον Δημήτρη Μουδατσάκη μαθητή του Εσπερινού ΓΕ.Λ Ηρακλείου για την εργασία του «Ο πόλεμος των σκουπιδιών».

Β.ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΜΑΘΗΤΕΣ:

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στο Γυμνάσιο Βάμου για την εφημερίδα «Μαθητών Λόγος», φύλ. 14.

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου για το περιοδικό «Ίριδα».

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου για την εφημερίδα «Πειρ και Μανία».

- Βραβείο μαθητικού φωτορεπορτάζ στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων για την εργασία «Βιολογικός καθαρισμός, ένας ιδιόρρυθμος γείτονας».

- Βραβείο μαθητικού ρεπορτάζ στη μαθήτρια Κατερίνα Χαιρετάκη του Γυμνασίου Βάμου για την εργασία της «Η επίσκεψη στο μουσείο της Ελεύθερνας».

- Βραβείο πρωτοτυπίας μαθητικού ρεπορτάζ στη μαθήτρια Ειρήνη Κασσάρα του Γυμνασίου Αλικιανού για την εργασία της «Μαργαριτάρια… τα πιο αστεία λάθη των μαθητών».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στους μαθητές Στέλλα Αμπουχάνη, Εμμανουέλα Γιατράκη και Μανώλη Κρομμυδάκη του 1ου Γυμνάσιου Κισσάμου για την εργασία τους «Ένα νησί γεφυρώνει λαούς».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στις μαθήτριες Χριστίνα Μαυρομάτη και Ελεάνα Παπαδάκη του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου για το αφιέρωμα στον ποιητή Χριστόφορο Λιοντάκη.

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στη μαθήτρια Φραντζέσκα Λουγιάκη του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων για την εργασία της «Roma people».

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στη συντακτική ομάδα του περιοδικού «Ίριδα» του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου για την πληρότητα της παρουσίασης των θεμάτων: «Φιλία μεταξύ των δύο φύλων» και «Ομοφυλοφιλία»

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στις μαθήτριες Αναστασία Ζωάκη, Λίνα Κυριακάκη, Έυα Μακρή, Μιχαέλα Κακουλάκη, Ιωάννα Καραμήτρου, Μάρα Κοκολάκη, Νεφέλη Κουρουπάκη, Ελεάνα Μαρινάκη και στον μαθητή Παύλο Καλφόγλου του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου για τις εργασίες τους «Ο χρόνος…» και «Αφιέρωμα στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο».

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στις μαθήτριες Μαρία Αλεξανδρή και Ιωάννα Γιακουμάκη του Γυμνασίου Μαλίων για την εργασία τους «Έθιμα του Μάρτη».

Ειδικά Βραβεία-Έπαινοι:

- Ειδικό Βραβείο πρωτότυπης έκδοσης στο 1ο Γυμνάσιο «Ελευθερίου Βενιζέλου» Χανίων για την αγγλόφωνη εφημερίδα «Student’s Voise».

- Ειδικό Βραβείο στο Γυμνάσιο Πλατανιά για το σύνολο της εκδοτικής παραγωγής του σχολικού έτους 2017-2018: Τα έντυπα: «Αλλιώτικη σκέψη» της Γ’ τάξης, «Εμπνέομαι από την αρχαία ιστορία» της Α’ τάξης και «Αφιέρωμα στο λογοτεχνικό έργο του Κώστα Χιωτάκη».

- Ειδικό Βραβείο εικονογράφισης στη μαθήτρια Μαρία Μαυρογένη του Γυμνασίου Πλατανιά για την εργασία της «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

- Ειδικό Βραβείο εικονογράφισης στη μαθήτρια Πάμελα Πέτκοβα του Γυμνασίου Πλατανιά για την εργασία της «Είναι πλέον ειρήνη!».

- Έπαινος συμμετοχής στο 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου για την εφημερίδα «Παίδες εν τάξει;».

- Έπαινος συμμετοχής στο Γυμνάσιο Μαλίων για την εφημερίδα «Το Διάλλειμμα», φύλλο 6.

- Έπαινος συμμετοχής στο Γυμνάσιο Πλατανιά για την εφημερίδα «Χρυσαλίδα».

- Έπαινος συμμετοχής στο Γυμνάσιο Αλικιανού για την εφημερίδα «Εφηβική Πένα», φύλ. 6.

Γ.ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ- ΜΑΘΗΤΕΣ:

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στην εφημερίδα «Ουράνιο Τόξο» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου.

- Βραβείο ποιότητας και συνέπειας έκδοσης στην εφημερίδα «Πεφταστέρι», τεύχος 21, του 28ου -57ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τα 10 χρόνια έκδοσής της.

- Βραβείο μαθητικού εντύπου στο Δημοτικό Σχολείο Θραψανού για το περιοδικό «Ο Τροχός» τεύχος 1.

- Βραβείο μαθητικού ρεπορτάζ στις μαθήτριες Βαλεντίνα Κρασνίκι, Μαρία Παπαδοπούλου, Εβελίνα Ρασκοπούλου, Ματίνα Φιλάι και Ελπίδα Φουσταλιεράκη του Στ2, του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για το ρεπορτάζ : «Παιδικές χαρές; Πόσο παιδικές, πόσο χαρές;»

- Βραβείο μαθητικού φωτορεπορτάζ στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων για την εργασία «Άκου και νοιάσου».

- Βραβείο μαθητικού φωτορεπορτάζ στο Στ2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για την ομαδική εργασία «Μνημεία και οδοί της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στην Ελένη Χαιρέτη μαθήτρια της Στ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανωγείων για την εργασία της «Η ζωή παιδί μου θέλει αγώνα».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στη Μαρία Δασκαλάκη μαθήτρια της Στ΄του 28ου – 57ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για την συνέντευξη «Βοηθητικό προσωπικό και συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στη Δ΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τη συνέντευξη με τις ηθοποιούς από το «Σχήμα 7».

- Βραβείο μαθητικής συνέντευξης στη Μαρία Στεφανάκη μαθήτρια της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι για την συνέντευξη-βίντεο με τον Μανώλη Πιτσουλάκη.

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στους μαθητές του Δ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών για την εργασία τους «Λειψυδρία πες αλεύρι, η βροχούλα σε γυρεύει».

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στους μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Ηρακλείου για την εργασία τους «Το νερό-νεράκι».

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στη μαθήτρια Αγνή Τσαγκαράκη του Ε2 του 35ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για την εργασία της «Ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα».

- Βραβείο μαθητικού άρθρου στο Δ1 του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για την εργασία «Διαφορετικοί πολιτισμοί – Πρόσφυγες».

Ειδικά Βραβεία-Έπαινοι:

- Ειδικό Βραβείο μαθητικής ραδιοφωνικής παραγωγής για την εκπομπή «Εσύ κι εγώ» της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Ηρακλείου.

- Έπαινος συμμετοχής στη Β΄ τάξη του 1ου Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου για την εφημερίδα «Τα αστεράκια της δευτέρας».

- Έπαινος συμμετοχής στο Δημοτικό Σχολείο Καστελίου Πεδιάδας για το περιοδικό «Κοίρανος»,τεύχος 13.

- Έπαινος συμμετοχής στο Δ1 του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για το περιοδικό «Η σοφή κουκουβάγια».

- Έπαινος συμμετοχής στο ΣΤ2 του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για την άτακτη εφημεριδοπεριοδική έκδοση «Και οι 19 ήταν υπέροχοι».

- Έπαινος συμμετοχής στο Β2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών για τη χειρόγραφη εφημερίδα «Τα σαϊνια του Β2».

- Έπαινος συμμετοχής στη Β΄ και Γ΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μοιρών για τη χειρόγραφη εφημερίδα «Τα ανήσυχα μολύβια» και το «Βιβλίο για την Ελιά».

- Έπαινος συμμετοχής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου για την εφημερίδα «Σχολικά Τυποσκαλίσματα».

- Έπαινος συμμετοχής στο Ε2 του 35ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για την εφημερίδα «Ταξίδι στο χρόνο με το σχολικό εργαστήρι».

- Έπαινος συμμετοχής στο Γ1 του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για την ομαδική συνέντευξη «Με ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία».

- Έπαινος συμμετοχής στους μαθητές του Δ1 του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι για τις συνεντεύξεις τους.

Κριτική επιτροπή:
Πρόεδρος: Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος, φιλόλογος-ιστορικός-συγγραφέας.

Μέλη:
- Γιώργος Δασκαλάκης, εκπαιδευτικός-εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου «Τύπος και Ουσία».
- Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος.
- Γιώργος Πιτσιτάκης, εκπαιδευτικός-ιστρικός ερευνητής.
- Γωγώ Κουγιουμουτζάκη, φιλόλογος.

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία - Λευτέρης Δασκαλάκης» ευχαριστεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τις συμμετοχές τους και ανανεώνει τη συνάντηση μαζί τους την επόμενη σχολική χρονιά.