Πλουμή - Παραγιουδάκης

H Dee Dee Bridgewater μιλάει αποκλειστικά στο iraklioblog

Συνέντευξη στον Μανόλη Φούμη

Κάποιες φορές, η διάθεση και η μουσική ενώνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο που δημιουργεί ένα είδος μαγείας. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που η θρυλική Dee Dee ανεβαίνει στη σκηνή. Νιώθεις ότι η μαγεία σε διαπερνάει από την πρώτη στιγμή που ξεκινάει να τραγουδά! Η θρυλική Dive της Jazz έρχεται στο Ηράκλειο την Κυριακή 26 Μαΐου, για μια και μοναδική εμφάνιση, στο ανοικτό θέατρο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ.

Μανόλης Φούμης: Καλημέρα! Είναι μεγάλη χαρά που έχουμε αυτή τη συνέντευξη και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έρχεστε για πρώτη φορά στην Κρήτη;
Dee Dee Bridgewater: Όχι, δεν είναι η πρώτη μου φορά. Έχω ξαναεπισκεφτεί την Κρήτη, για διακοπές όμως. Είναι ένας υπέροχο νησί!

Μ.Φ.: Τι θα μας παρουσιάσετε στο θέατρο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ;
Dee Dee: Θα σας παρουσιάσω Billie, Abbey και εμένα! (Σ.Σ. Billie Holiday και Abbey Lincoln)

Μ.Φ.: Η σκηνική σας παρουσία είναι μοναδική. Τραγουδάτε, χορεύετε, επικοινωνείτε με τον κόσμο με μια μοναδική άνεση και «γεμίζετε» όλη την σκηνή. Πώς τα καταφέρνετε όλα αυτά μαζί;
Dee Dee: (γέλια) Κατάφερα να έχω αυτό το αποτέλεσμα, έπειτα από πολλά χρόνια εξάσκησης και εμπειρίας στο θέατρο, αλλά και σε ζωντανές παραστάσεις.


Μ.Φ.: Έχετε κερδίσει Grammy και Tony Awards, έχετε βραβευτεί ως ηθοποιός σε μιούζικαλ, παρουσιάζετε ένα ραδιοφωνικό show, το "Jazz Ste with Dee Dee Bridgwater" το οποίο για 2η δεκαετία πηγαίνει περίφημα, συγκαταλέγεστε στις κορυφαίες ερμηνεύτριες της εποχής μας. Πολυτάλαντη και κορυφαία σε όλα. Υπήρξε κάποιο τίμημα για όλα αυτά;
Dee Dee: Όχι, δεν θα έλεγα ότι υπήρξε κάποιο τίμημα ... Ξέρεις, είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων και σωστού προγραμματισμού.

Μ.Φ.: Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας σας;
Dee Dee: Ήταν – και είναι – πάρα πολλές... Πολύ δύσκολα μπορώ να απομονώσω κάποια. Δεν θα ήταν σωστό.

Μ.Φ.: Παράλληλα όμως με όλα τα παραπάνω, είστε και πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών με στόχο την καταπολέμηση της πείνας. Πόσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο να έρχεται τόσο κοντά με την παγκόσμια δυστυχία; Πόσο σας επηρεάζει αυτό ως καλλιτέχνιδα;
Dee Dee: Είναι δύσκολο, με επηρεάζει, αλλά ως καλλιτέχνιδα, προσπαθώ γενικότερα να επιλέγω τραγούδια που να δείχνουν την ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα.

Μ.Φ.: Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Dee Dee: Το αμέσως επόμενο βήμα μου, είναι να παρουσιάσω το Lady day, το παιχνίδι με τη μουσική που παρουσίασα στο Παρίσι και στο Λονδίνο, στο Broadway της Νέας Υόρκης. Θα ξεκινήσουμε στις 26 Σεπτεμβρίου στο Little Stubert Theater.

Μ.Φ.: Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη μας.
Dee Dee: Κι εγώ σας ευχαριστώ! Θα τα πούμε στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ