Πλουμή - Παραγιουδάκης

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου μιλάει για την... Concinera που έρχεται στο θέατρο Αστόρια


Ακομπλεξάριστη, αισιόδοξη και γεμάτη θετική ενέργεια, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου έρχεται στο Ηράκλειο, στο θέατρο Αστόρια, με την παράσταση La Concinera (Η μαγείρισσα), την ερχόμενη Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στον ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 και στο Magazino του Σαββάτου με τον Μανόλη Φούμη για το έργο, αλλά και την σημερινή πραγματικότητα στον καλλιτεχνικό χώρο.


Ακούστε την...

Λίγα λόγια για το έργο:


Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πρωταγωνιστεί σε ένα έργο, που ανοίγει την αυλαία του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης» στο Κινηματοθέατρο Αστόρια, για την ιστορία της Κούβας μετά την Επανάσταση μέσα από τον αγώνα μιας γυναίκας.


Το έργο αρχίζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1959. Την βραδιά που ο Φιντέλ Κάστρο προελαύνει στην Αβάνα. Την ίδια εκείνη βραδιά, πολλοί υποστηρικτές του δικτάτορα Μπατίστα, μαζί και η εύπορη Άντρια με τον σύζυγο και το αγέννητο παιδί τους, ειδοποιημένοι από το καθεστώς που καταρρέει, εγκαταλείπουν άρον-άρον την Κούβα για να καταφύγουν στην ασφάλεια των απέναντι ακτών της Φλόριντα. 
Πριν φύγει, η Άντρια ορκίζει την πιστή μαγείρισσα της οικογένειας να μην εγκαταλείψει το αρχοντικό της, να διαφυλάξει άθικτη την περιουσία της οικογένειας και να μην επιτρέψει σε κανέναν να πατήσει το πόδι του εκεί μέχρι η Άντρια και η οικογένειά της να ξαναγυρίσουν. 
Η οικογένεια φεύγει και η Cocinera μένει πιστή στον όρκο της για τα επόμενα σαράντα χρόνια!


Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο.

Παίζουν οι: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ

Συντελεστές:
Μετάφραση, προσαρμογή: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία, επιμέλεια μουσικής: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Όλγα Ντέντα
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Αλέξης Φούκος