Πλουμή - Παραγιουδάκης

Τίμησαν την μνήμη των Ηρώων της Δαμάστας και του Μαράθου


Σε δυο εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Κερατίδι της Δαμάστας και στο Μάραθος, η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, φορέων και αρχών, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου, τίμησαν τους Ήρωες των δυο οικισμών που δολοφονήθηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 21 Αυγούστου του ‘44.

Η συγκίνηση σε όλους ήταν έκδηλη και τόσο οι δυο ομιλήτριες, η Μ. Τριγώνη στο Κερατίδι και η συγγραφέας Μ. Πρινάρη – Καρκαβατσάκη στο Μάραθος, καθώς και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκαν στο μεγαλείο της θυσίας των Ηρώων και στα πολλαπλά μηνύματα που πρέπει εμείς οι νεότεροι να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά.





Το παρών στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, οι Βουλευτές Ν. Ηγουμενίδης και Μ. Συντιχάκης, οι εκπρόσωποι του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννη, Ν. Χρονάκης και Κ. Κεφαλογιάννης, ο εκπρόσωπος του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ. Δ. Κουτεντάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Αρ. Σαλούστρος, ο υπ. Πολιτιστικών του Δήμου Κ. Τριγώνης, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Ντουλάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πολιτευτής Γ. Ματαλλιωτάκης, ο πρώην Νομάρχης Δ. Σαρρής, ο πρώην Δήμαρχος Γαζίου Γ. Μαρκογιαννάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων των οικισμών, εκπρόσωποι Ενώσεων Θυμάτων Πολέμου, συγγενείς των Ηρώων και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς και ο Βουλευτής Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου.