Πλουμή - Παραγιουδάκης

Ποια είναι η ανάγκη για αλλαγή;


Του Νικόλα Σπετσίδη, Συμβούλου Επιχειρήσεων και υποψηφίου στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την Επιμελητηριακή Σύμπραξη με επικεφαλής τον Μηνά Μελισσείδη.



Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η οποία δοκίμασε - και εξακολουθεί να δοκιμάζει – αμείλικτα κάθε επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, ανέτρεψε βίαια πρακτικές, ισορροπίες και αντιλήψεις ετών, για επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο οποίο η μικρή και η πολύ μικρή επιχείρηση επιβιώνουν με μεγάλη δυσκολία, σε ένα οικονομικό πλαίσιο με μεγάλες δυσκολίες, είναι επόμενο να απαιτούν όλοι έμπρακτη υποστήριξη από τον πλέον αρμόδιο θεσμικό φορέα που τους εκπροσωπεί: Το Επιμελητήριο.
Σήμερα η στήριξη της επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο, δεν πρέπει να είναι η επανάληψη εξαγγελιών της κυβέρνησης, ή η διακήρυξη αρχών και αόριστων μέτρων, που ποτέ κανείς δεν βλέπει στην καθημερινή του πρακτική. Όπως και δεν πρέπει να είναι η εξαγγελία γενικού χαρακτήρα πρωτοβουλιών με «πομπώδεις χαρακτηρισμούς» που τελικά δεν καταλήγουν πουθενά.
Η στήριξη της επιχείρησης από το Επιμελητήριο είναι κυρίαρχα η ενεργητική του δράση, το να είναι ανοιχτό για όλους, να είναι δίπλα στον κάθε επιχειρηματία ώστε να δώσει λύσεις στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Είναι η παροχή πληροφόρησης για τα θέματα που αντιμετωπίζει, η πρακτικού χαρακτήρα ώθηση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο να καινοτομούν, να είναι εξωστρεφείς, να ωθούνται να εγκαθίστανται σε οργανωμένες βιομηχανικές περιοχές.

Η στήριξη της επιχείρησης είναι να νιώσει ο κάθε μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ότι κάποιος από το Επιμελητήριο είναι δίπλα του, ακούει και υποστηρίζει τις ανάγκες του.

Θέλουμε…..

Όλοι όσοι είμαστε στην Ομάδα της Επιμελητηριακής Σύμπραξης θέλουμε να χτίσουμε ένα Επιμελητήριο όπως πραγματικά αξίζει στην οικονομία του νομού μας.

Θέλουμε ένα ανοιχτό επιμελητήριο όχι στους «φίλους», αλλά σε όλους!

Θέλουμε επιτέλους να δούμε την εξωστρέφεια ακόμα και στην μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση να ενισχύεται και να θεριεύει.

Θέλουμε οι αποστολές που οργανώνονται στο εξωτερικό να φέρνουν νέους πελάτες στις επιχειρήσεις μας.

Θέλουμε να χτίσουμε την ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην επιχειρηματικότητα.

Θέλουμε να δούμε τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς να μεγαλώνουν, να επανέρχονται από την απαξίωση, στο προσκήνιο.

Θέλουμε να δούμε τα ΒΙΟΠΑ του Νομού να ξαναζωντανεύουν.

Θέλουμε να ξαναγεννηθεί το όραμα στην τοπική οικονομία. Και το όραμα που έχουμε για το Επιμελητήριο, είναι να ξαναδούμε τις τοπικές επιχειρήσεις να ηγούνται στις αγορές τους, να μαθαίνουν, να παράγουν, να πετυχαίνουν και να υλοποιούν τα δικά τους σχέδια, τα δικά τους όνειρα! Να κάνουμε όλη την Ελλάδα να μιλάει για το Κρητικό όραμα στο επιχειρείν και να έχει το ΕΒΕΗ ως παράδειγμα προς μίμηση. Και ταυτόχρονα, να νιώθουν οι επαγγελματίες του τόπου μας, ότι έχουν δίπλα τους έναν φορέα δυνατό, αξιόπιστο και σύγχρονο.
Έναν φορέα που τους προσφέρει, τους ενισχύει και τους υποστηρίζει. Ενεργά και ουσιαστικά!

Αυτό το Επιμελητήριο θέλουμε. Και με την δική σας βοήθεια, αυτό το Επιμελητήριο θα δημιουργήσουμε!


Ο Νικόλας Σπετσίδης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, CEO στην εταιρεία Essence Consulting Business & Reengineering Consultants και υποψήφιος στο τμήμα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την παράταξηΕπιμελητηριακή Σύμπραξη με επικεφαλής τον Μηνά Μελισσείδη.

Μάθετε περισσότερα για τον Νικόλα Σπετσίδη, εδώ.